Huisregels in mijn praktijk ivm het Coronavirus

Huisregels in mijn praktijk ivm het Coronavirus

12 mei, 2020

Extra maatregelen in mijn praktijk

Haptotherapie is een contactberoep en binnen dat beroep maken we gebruik van:

 • Interventies zonder aanraken en mogelijk op 1,5 afstand: gesprekstechnieken en oefeningen op afstand.
  (Soms kan dit, in aangepaste vorm,  ook plaatsvinden op afstand via beeldbellen.)
 • Oefeningen met aanraken en in nabijheid (binnen 1,5 meter) en behandeling met aanraking op de behandelbank.

Voor onze veiligheid wil ik je vragen om deze vragenlijst door te nemen. Deze zal ik je voorleggen bij het maken van een nieuwe afspraak, en zal ik in het kort herhalen op de dag van je komst naar de praktijk. Zo kan ik ook bepalen welke behandelmogelijkheden er zijn.

Vragenlijst:

 1. Ben je korter dan 14 dagen geleden in aanraking geweest met een bevestigde Covid-19 cliënt?
 2. Heb je symptomen van verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen en/of koorts ( >38,0 C)?
 3. Heb je huisgenoten/ gezinsleden met deze klachten?
 4. Heb je op dit moment Covid-19?
 5. Heb je nu huisgenoten/gezinsleden met bewezen Covid-19?
 6. Ben je in thuisisolatie?
 7. Ben je 70 jaar of ouder en/of heb je een  chronische afwijking of een aandoening, waardoor jouw afweer verminderd is?

Als een van de vragen met “ja“  beantwoord moet worden, dan bel je mij hierover en in overleg kijken we of de afspraak via beeldbellen mogelijk is of uitgesteld moet worden.Als het antwoord op alle vragen “nee” is ben je van harte welkom. Ook op de dag van de afspraak moeten deze vragen (zowel door mijzelf als door jou als cliënt) met “nee” beantwoord kunnen worden.

De nieuwe huisregels

 • De afspraken plan ik ruimer in dan normaal, zodat je de wachtruimte niet of bijna niet, hoeft te gebruiken. Daarnaast biedt het mij de gelegenheid de oppervlakten in de praktijkruimte te desinfecteren en de praktijkruimte te ventileren. Dit doe ik na elke behandeling.
 • Je treft een vrijwel lege wachtkamer aan. De stoelen staan minimaal 1.5 meter uit elkaar. Geen boeken en tijdschriften.
 • Kom zoveel mogelijk alleen, en op tijd – maximaal 5 minuten voor aanvang van de afspraak. Ik zal zelf de voordeur en de deur van de behandelruimte openen, zowel bij binnenkomst als bij vertrek. Het begroetingsritueel zal daardoor anders zijn dan je van mij gewend bent. Ook geven we elkaar geen hand bij de begroeting.
 • Ik vraag je voor en na de behandeling je handen te desinfecteren met ontsmettende gel. Deze is in de praktijk aanwezig.
 • Om het matras op de behandelbank schoon te houden, gebruik ik een plastic zeil dat gedesinfecteerd wordt na afloop van de behandeling.
 • Voor het deel van de sessie waar geen fysiek contact nodig is, zullen we de 1,5 meter afstand regel in acht nemen.
 • Neem zelf een grote handdoek of een laken mee in een (plastic) tas, voor het behandelen op de behandeltafel, zodat deze niet in de ruimte achter hoeft te blijven. Als je dit prettig vindt neem dan ook een eigen handdoekje mee voor het desinfecteren van je handen.
 • Helaas kan ik geen thee/koffie schenken tijdens de sessie, maar je kan natuurlijk zelf iets te drinken meenemen.
 • Ik wil je vragen zo min mogelijk gebruik te maken van het toilet in de praktijk.
 • Zet je telefoon buitenalvast uit en gebruik hem niet meer. Dit soort objecten kunnen mogelijk tot overdracht van het coronavirus leiden.
 • Neemt zo min mogelijk spullen mee en stopt de spullen die noodzakelijk zijn, weg in je tas of jaszak;
 • In de praktijk heb ik Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM) tot mijn beschikking, zoals mondkapjes en handschoenen. Waar nodig kan ik deze gebruiken. Ik kan jou in bepaalde situaties ook vragen een mondkapje te dragen.

Wat kan je van mij verwachten?

 • Naleving van algemene hygiëne maatregelen, zoals het RIVM dit adviseert.
 • Ik houd mijn gezondheid nauw in de gaten. Ik houd goed in de gaten dat er geen mensen met klachten de praktijk binnen komen.
 • Ik reinig na elke sessie de praktijk met een desinfecterend schoonmaakmiddel.

Verder blijven we vooral gewoon onszelf…..en hoop ik om een mooie ontmoeting met elkaar!

Bekijk ook deze berichten

Haptotherapiepraktijk beëindigd

Haptotherapiepraktijk beëindigd

Per 1 januari 2023 is de praktijk voor Haptotherapie beëindigd . Mensen, die haptotherapie willen, raad ik aan om contact op te nemen met Jenny Heijstek (website), of te kijken op www.hapto.nl/ Het...

Lees meer
IZR – op afstand

IZR – op afstand

Jouw eigen IZR-proces op Afstand Beschrijving Al langere tijd hebben we ervaring met het begeleiden van mensen op afstand. Wanneer mensen door ziekte, gevangenschap of geografische afstand...

Lees meer
Synergos Live

Synergos Live

Crisis In de eerste aflevering van Synergos Live is onze SynergosPraktijk collega haptotherapeut Nicky de Troije voor de gelegenheid presentatrice. Met sidekick Nick den Breems, gaat Nicky in...

Lees meer