IZR – op afstand

IZR – op afstand

28 apr, 2020

Jouw eigen IZR-proces op Afstand Beschrijving

Al langere tijd hebben we ervaring met het begeleiden van mensen op afstand. Wanneer mensen door ziekte, gevangenschap of geografische afstand onmogelijk naar onze praktijk kunnen komen, werken we soms met behulp van videobellen. Hoewel wij en veel van onze cliënten de voorkeur geven aan de persoonlijke ontmoeting, blijkt tot ieders verrassing het videobellen, met enige flexibiliteit van beide kanten, tot zeer mooie resultaten te kunnen leiden! Zo zijn we tot de ontdekking gekomen dat het op afstand begeleiden van de IZR-processen via de moderne communicatiekanalen wel degelijk tot de mogelijkheden behoort. We noemen dat vanaf nu e-IZR.

Hoe gaat e-IZR in zijn werk?

Een e-IZR-proces verloopt in principe net zoals een Interactief Zelf-Resonantieproces dat je tijdens een individuele begeleiding bij ons in de praktijk doorloopt: Je formuleert een verlangen of onderzoeksvraag, je schrijft die vraag op en we verkennen middels resonantieprocessen de diepere betekenis van die vraag. Daarvoor gebruiken we de woorden uit je verlangen / vraag en onderzoeken welke specifieke betekenis die woorden voor je hebben. Oftewel wat zeg je eigenlijk, als je dit verlangen hebt? Het proces maakt zichtbaar waarom je je verlangen nog niet hebt kunnen realiseren, wat de hindernissen zijn, wat je ongebruikte mogelijkheden zijn en in welke richting je verder kunt bewegen.

Wat heb ik nodig voor het e-IZR-proces?

Je hebt nodig:

  • een goede internetverbinding;
  • een smartphone of tablet met camera, of een laptop met camera;
  • een rustige ruimte waarin je gedurende je afspraak niet wordt gestoord;
  • een beetje vrije ruimte op je tafel / werkblad;
  • een vrije ruimte (een stukje lege vloer) in de kamer waarin je werkt;
  • post-its (losse kleine notitieblaadjes);
  • pen of stift;
  • voorwerpen of losse A 4 vellen die je in de ruimte kunt plaatsen of op de vloer kunt leggen (denk aan kussens, blokken, stenen etc.).
  • zakdoek / tissue en glas water.

Hoe komt de online-afspraak tot stand?

Als je afspraak staat ingepland ontvang je kort van tevoren per e-mail bericht over hoe ons video-bel-verbinding tot stand komt.

Bekijk ook deze berichten

Haptotherapiepraktijk beëindigd

Haptotherapiepraktijk beëindigd

Per 1 januari 2023 is de praktijk voor Haptotherapie beëindigd . Mensen, die haptotherapie willen, raad ik aan om contact op te nemen met Jenny Heijstek (website), of te kijken op www.hapto.nl/ Het...

Lees meer
Synergos Live

Synergos Live

Crisis In de eerste aflevering van Synergos Live is onze SynergosPraktijk collega haptotherapeut Nicky de Troije voor de gelegenheid presentatrice. Met sidekick Nick den Breems, gaat Nicky in...

Lees meer